Echipa lui Ilan Șor a susținut deschiderea a încă două centre educaționale incluzive pentru copiii cu nevoi speciale

Echipa lui Ilan Șor a susținut deschiderea a încă două centre educaționale incluzive pentru copiii cu nevoi speciale

Două centre de resurse pentru educația incluzivă dedicate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale au fost deschise cu susținerea echipei Partidului „ȘOR”, pe lângă gimnaziile din satele Brănești și Vatici, din raionul Orhei. La evenimentele de inaugurare a centrelor au participat pedagogi, primarii celor două localități și beneficiari ai celor două centre.

Pentru dotarea centrelor, Consiliul Raional Orhei a alocat 108,5 mii de lei.

„Pentru administrația raionului Orhei este important să fie create condiții decente de dezvoltare pentru toți locuitorii raionului. Printre obiectivele echipei lui Ilan Șor se numără sporirea calității vieții și implementarea a cât mai multe proiecte de dezvoltare socială, economică și de dezvoltare a infrastructurii”, a menționat Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei .

De serviciile centrelor vor beneficia copiii cu dificultăți în dezvoltare, care se vor bucura de programe individuale de reabilitare și tratare psiho-pedagogică.

„Necesităţile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale vor fi evaluate de specialiști competenți a căror misiune este de a facilita accesul acestora la educaţie şi incluziunea şcolară, precum și încadrarea copiilor în medii de învăţare tipice”, a menționat Silvia Mustovici, șefa Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Orhei.

Șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică Orhei, Ludmila Ungureanu, a spus că este important că cele două centre vor promova şi realiza educaţia incluzivă în localitățile rurale, vor sprijini o anumită categorie de elevi, părinții acestora și cadrele didactice.

În total, în raionul Orhei au fost deschise 33 de centre de resurse pentru educația incluzivă, care vin în sprijinul copiilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ.

whatsapp_image_2021-01-25_at_14_10_10_55068260 vyc6fj-2021-01-26-02-10_whatsapp_image_2021-01-25_at_14_10_09_86471034

Doina Secrieru

Share