Dumitru Diacov despre conlucrarea cu PCRM: “Mi s-a părut logic că trebuie să realizăm acest lucru”

Dumitru Diacov despre conlucrarea cu PCRM: “Mi s-a părut logic că trebuie să realizăm acest lucru”

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, susține că din partea PCRM a venit un semnal clar pentru a conclucra. Despre aceasta el a declarat în cadrul unui interviu pentru europalibera.org

„Noi am spus şi am spus foarte serios de la bun început că vrem să avem o coaliţie care să continue tot ceea ce a făcut aceşti ani de zile, o coaliţie în trei, aşa cum a fost anunţat, cu PL. Şi am vrut în paralel să lărgim spaţiul de cooperare, să asigurăm guvernul şi guvernarea cu mai mare sprijin popular. De aceea am venit cu ideea să găsim o modalitate de conlucrare cu fracţiunea Partidului Comuniştilor. Am avut această receptivitate din partea fracţiunii şi mie mi s-a părut logic că trebuie să realizăm acest lucru. Adică, noi nici nu am avansat în negocieri în trei, dar am avut un semnal foarte explicit că noi nu negociem cu fracţiunea comuniştilor”, a declarat Diacov.

El a mai spus că își amintește de câteva “campanii, de lupta „Mâini curate” şi chestiuni de felul acesta”. „Cineva doreşte să fie mai mult comentator la guvernare decât guvernant. Nu înţeleg lucrurile acestea”, a precizat democratul.

Dumitru Diacov a spus că acum nu se vorbește de PCRM la guvernare.

“PCRM-ul singur a spus: „Dorim să fim o opoziţie constructivă. Dorim câteva instituţii repartizate de către guvernare, instituţii subordonate Parlamentului mai mult”. Au fost nominalizate chiar instituţii concrete. Fapt care crea o anumită atmosferă pozitivă în jurul acestei coaliţii din trei partide – PD, PLDM şi PL. Fiindcă una dintre sarcinile foarte importante este să asigurăm mai multă stabilitate în Republica Moldova, să asigurăm cât mai multă populaţie să sprijine ceea ce face guvernul, pornind de la ideea că, efectiv, un procent destul de mic, în comparaţie cu cealaltă tabără, a votat actuala guvernare”, a conchis președintele de onoare al PD.

Mihaela Rotari

Share