Dosarul lui Vlad Filat va fi trimis la CC

Dosarul lui Vlad Filat va fi trimis la CC

O nouă ședință în dosarul ex-Premierului Vlad Filat a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar instanța a decis suspendarea dosarului și remiterea la Curtea Constituțională (CC), informează OFICIAL.

Dosarul lui Filat a fost suspendat, instanța admițând cererea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a unor prevederi ale Codului Penal.

Astfel, Curtea Constituțională urmează să se expună în privința constituționalității unor articole din Codul de procedură penală.

Victor Munteanu, avocatul lui Vlad Filat, a menționat, după decizia instanței, că au fost examinate un șir de cereri înaintate la prima ședință, iar decizia de azi este un mic succes. „Instanța s-a oprit asupra uneia. Este vorba de solicitarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul procedurii penale. E un mic succes, deoarece instanța a considerat întemeiată cererea noastră și a expediat-o Curții Constituționale”, a spus avocatul, precizând că instanța nu s-a pronunțat pe alte cereri, deoarece procesul a fost suspendat. Avocatul a subliniat că este evidentă lipsa oricărei legături a lui Vlad Filat în acest proces penal și că există un șir de încălcări în examinarea acestei cauze.

Pe de altă parte, procurorul a spus că este dreptul apărării de a ridica anumite excepții de neconstituționalitate. „Instanța a admis această sesizare și a expediat-o Curții Constituționale, dreptul inculpatului a fost respectat. Curtea Constituțională urmează să se expună”, a spus procurorul.

Mihaela Rotari 

Share