Dorin Recean, Premier desemnat: Am trei priorități

Dorin Recean, Premier desemnat: Am trei priorități

Președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că Dorin Recean, consilier prezidențiale, fost ministru de Interne, este candidatul desemnat la funcția de Prim-ministru, informează OFICIAL.

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare și am semnat decretul prin care Dorin Recean a fost desemnat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care deține majoritatea parlamentară, și-a exprimat susținerea pentru Dorin Recean și noul guvern”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a spus că noul Executiv are mult de muncit, mai ales în domenii securitate și economie.

„Este o perioadă grea pentru toată lumea, iar sarcina noastră nu e doar să rezistăm, ci să ne dezvoltăm. Economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață. Noul Guvern trebuie să crească securitatea țării și să țină Republica Moldova în rândul țărilor libere”, a comunicat oficialul.

Igor Grosu, președintele PAS, a spus că partidul va oferi tot sprijinul necesar candidatului, precum și noului Guvern.

Dorin Recean, Premierul desemnat, a declarat că imediat va purcede la elaborarea Programului de guvernare și la crearea echipei noului Cabinet.

De asemenea, el și-a anunțat prioritățile: disciplină în instituțiile de stat, resurse și impuls pentru economie, întărirea statului pe partea de securitate – toate dominate de implementarea politicilor pe segmentul de integrare europeană.

Share