Dorin Recean îi va chema la discuți pe reprezentanții sectorului agricol

Dorin Recean îi va chema la discuți pe reprezentanții sectorului agricol

Premierul Dorin Recean afirmă că Guvernul urmărește cu atenție situația din sectorul agricol, dar și că îi va invita, zilele viitoare, la discuții pe producătorii agricoli, informează OFICIAL.

„Înțelegem dificultățile cu care se confruntă mai mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare colectează și verifică informațiile în baza cererilor primite. La fel ca în anii precedenți, Guvernul ajută agricultorii și implementează măsuri de sprijin pentru compensarea parțială a pierderilor. La rectificarea bugetară din luna iulie 2024, am alocat 100 de milioane de lei suplimentar fondului de subvenționare.

Marți îi voi invita la discuții pe reprezentanții sectorului agricol. Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare – să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă conștientizând posibilitățile reale ale bugetului”, a spus oficialul.

De asemenea, Dorin Recean a menționat: „Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare – una înțeleaptă – va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”.

Share