11 difuzori de publicitate pot difuza publicitate politică, preelectorală și electorală în perioada electorală a alegerilor din 20 octombrie 2024

11 difuzori de publicitate pot difuza publicitate politică, preelectorală și electorală în perioada electorală a alegerilor din 20 octombrie 2024

Comisia Electorală Centrală a constat admisibilă difuzarea publicității politice, preelectorale și electorale pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă, în baza declarațiilor de intenție și informațiilor despre condițiile de oferire a spațiului publicitar grupurilor de inițiativă, participanților la referendum și concurenților electorali la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 depuse de către 11 difuzori de publicitate.

În conformitate cu prevederile legale, în termen de 7 zile de la începerea perioadei electorale, difuzorii de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă sunt obligați să dea publicității condițiile în care oferă spațiu publicitar și alte servicii conexe concurenților electorali, participanților la referendum sau grupurilor de inițiativă, informând Comisia Electorală Centrală. Astfel, au fost depuse în termen declarațiile de către următorii difuzori/distribuitori de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă: S.R.L. STANDART, „INDEPENDENT MEDIA” S.R.L., AQUARELLE S.R.L., CASSIDAS S.R.L., ORTO-PANMED S.R.L., S.R.L. Unlogo, B.M. Public S.R.L., S.C. „LINESCO” S.R.L., Click-COM S.R.L. și TRENDSETER S.R.L. și Epamedia S.R.L. În cazul ultimului, CEC a admis parțial declarația depusă, în partea ce ține de plasarea publicității pe dispozitivele fixe sau mobile, în afara celor amplasate în stațiile de așteptare a transportului public.

Difuzorii sunt obligați să prezinte CEC, în perioada electorală, săptămânal informația privind veniturile obținute din publicitatea politică/preelectorală/electorală a fiecărui partid politic/bloc electoral/concurent electoral, participant la referendum.

Rapoartele vor fi prezentate în zilele de 23, 30 august, 6, 13, 20, 27 septembrie, 4, 11, 18 octombrie 2024, iar în cazul stabilirii celui de-al doilea tur de scrutin – inclusiv în zilele de 25 octombrie și 1 noiembrie 2023.

CEC atrage atenția că orice alți distribuitori/difuzori de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă, decât cei menționați, nu au dreptul să difuzeze publicitate politică, preelectorală și electorală în perioada electorală a referendumului republican constituțional și alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024.

Declarațiile sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisie www.cec.md, la rubricile „Alegeri prezidențiale 20.10.2024” și „Referendum constituțional 20.10.2024”.

Share