Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată: „Deciziile nu se iau aici…”

Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată: „Deciziile nu se iau aici…”

O nouă ședință de judecată în dosarul ex-primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a avut loc astăzi, informează Oficial.

Fiind întrebat cu ce s-a încheiat ședința de astăzi, Chirtoacă a ținut să precizeze: „din punctul nostru de vedere nu s-a încheiat, ar mai fi trebuit să fie adresate câteva întrebări”

În acest fel, fostul primar al Capitalei a comunicat mai multe detalii cu privire la atitudinea instanței. „Din păcate, nu am fost lăsați să facem acest lucru de către instanță, având o atitudine tendențioasă, așa cum a avut o atitudine tendențioasă de la început. Dat fiind faptul că, această persoană nici nu putea fi audiată ca martor, trebuia să fie audiat în calitate de complice. După cum am spus, hoții trebuiau să fie în același dosar, dar persoane scoase și puse separat pentru a incrimina pe altcineva este în contradicție și cu legea noastră și cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dar ține de mascarada care are loc”, a declarat el.

Chirtoacă a mai vorbit și despre legea care s-a implementat intenționat pentru el. „Deciziile nu se iau aici, se efectuează chestiuni de audiere, au loc ședințe, însă deciziile se iau la sediul domnului Plahotniuc. Respectiv se dau indicații în instanță și lucrurile merg mai departe, la fel cum s-a făcut legea aceasta special pentru mine cu controlul judiciar, astfel nu 12 luni, dar 24 de luni ca alternativă la arestul preventiv sau arestul la domiciliu, care e numai până la 12 luni”, a vorbit Chirtoacă.

Mihaela Conovali

Share