Donald Tusk vine la Chișinău

Donald Tusk vine la Chișinău

Preşedintele ales al Consiliului European, Donald Tusk a anunţat că una din primele vizite, pe care le va întreprinde în calitatea sa de preşedinte al Consiliului European, va fi în Republica Moldova. Despre aceasta el a anunțat ieri, în cadrul întrevederii cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care întreprinde o vizită în Polonia. Vlad Filat este însoţit de ministrul degrevat al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Discuţiile din cadrul întrevederii s-au axat pe scrutinul parlamentar din 30 noiembrie şi situaţia politică internă a Republicii Moldova, dar şi cea de securitate regională; continuitatea reformelor şi asigurarea unei guvernări democratice; agenda europeană a PLDM şi ireversibilitatea cursului de integrare a ţării în UE.

Donald Tusk a menţionat că Republica Moldova a demonstrat cele mai bune performanţe în cadrul Parteneriatului Estic şi a apreciat curajul cu care PLDM, în calitate de partid aflat la guvernare, a promovat reforme importante şi necesare. Oficialul polonez a declarat că partenerii europeni, inclusiv Polonia, vor fi alături de Republica Moldova şi a reiterat necesitatea intensificării reformelor pro-europene şi implementării prevederilor Acordului de Asociere cu UE după alegerile parlamentare.

Vlad Filat a mulţumit premierului polonez pentru suportul constant acordat Republicii Moldova prin proiecte de dezvoltare şi de creare a locurilor de muncă, precum şi pentru creditul de 100 de milioane de euro oferit cu scopul de a moderniza sectorul agroalimentar.

Donald Tusk l-a asigurat pe Vlad Filat că Moldova se va bucura în continuare de toată susţinerea partenerilor de dezvoltare în realizarea obiectivului său de integrare europeană.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share