Dodon, timp de două zile, în Belarus

Dodon, timp de două zile, în Belarus

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a anunțat că întreprinde o vizită de lucru, de două zile, în Republica Belarus, informează OFICIAL.

Pe pagina sa de Facebook, socialistul declară că a avut o întrevedere cu șeful statului, Aleksandr Lukașenko.

„Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești”, notează Dodon.

În această ordine de idei, socialistul declară că a exprimat președintelui Republicii Belarus gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală.

„Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău. În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”, adaugă Dodon.

 

Mihaela Conovali

Share