Dodon: Comemorarea ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei va avea loc, în aceste zile, în mai multe orașe din țară

Dodon: Comemorarea ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei va avea loc, în aceste zile, în mai multe orașe din țară

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, astăzi, a convocat o ședință de lucru în cadrul căreia a discutat detalii cu privire la organizarea, în perioada 23-25 august, a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc în ziua de 24 august, atunci când se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Chișinăului în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău.

„În această zi va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, ulterior se va desfășura o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”. De asemenea, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, restaurat la inițiativa Președintelui țării. Evenimentele din ziua respectivă vor finaliza prin prezentarea în premieră a filmului documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui și un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimente de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în aceste zile în mai multe orașe din țară, inclusiv cu participarea mea în orașele Comrat, Hîncești, Ștefan-Vodă”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Share