Dodon – 10 ani de la „întronizarea” Patriarhului Rusiei. Ce asigurări a oferit!

Dodon – 10 ani de la „întronizarea” Patriarhului Rusiei. Ce asigurări a oferit!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la Ceremonia Festivă organizată cu ocazia aniversării a 10-a de la întronizarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

La festivitate au participat Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, reprezentanți ai conducerii Federației Ruse, ierarhi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ruse. Evenimentul festiv a avut loc în Palatul de Stat din Kremlin.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, Dodon a adresat mulțumiri Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unității Bisericii noastre și a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rînd, pentru grija față de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Șeful statului a subliniat contribuția Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani a Mitropoliei Moldovei și a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, se mai menționează în același comunicat.

De asemenea, Igor Dodon l-a asigurat pe Patriarhul Kirill că poporul Republicii Moldova va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă și nu va admite implantarea ideologiei anti-familie, care distruge demnitatea umană, potrivit Președenției.

Mihaela Rotari

Share