Dl Primar, dați-mi voie să vă pup fundul!

Dl Primar, dați-mi voie să vă pup fundul!

Peste o săptămână, va avea loc turul doi al alegerilor Primarului capitalei. Va învinge Ion Ceban sau Andrei Năstase – nu cred că cineva ar putea să ştie cu certitudine la această etapă. Dar, indiferent de cine va ajunge la cârma capitalei, aş vrea să vin cu un avertisment pentru noul Primar.

De mulţi ani urmăresc atent politica ce se face în Republica Moldova – şi la nivel central, şi la nivel local. Am observat că există o categorie anume de indivizi (jurnalişti, analişti politici, bloggeri, politicieni de un nivel mai mic decât primul, oameni de afaceri, lideraşi pe domenii etc.), care, indiferent de cine e la putere, ei sunt cu puterea. Cu riscul de a ofensa pe cineva, recunosc că eu îi numesc „pupcurişti”. Nu am inventat eu acest termen, dar îl folosesc pentru că se potriveşte perfect respectivilor indivizi. Ei sunt ca nişte consumatori de droguri – total dependenţi de putere, indiferent de culoarea ei politică. Toată viaţa acestor indivizi decurge sub lozinca: „Şeful, daţi-mi voie să vă pup fundul”. Unii fac afaceri pe seama apropierii lor de putere, alţii obţin alt fel de profit sau îşi satisfac anumite interese, iar a treia categorie pur şi simplu se complac că au trecere la putere.

Până pe data de 20 mai marea parte a pupcuriştilor se închinau piedestalului imaginar pe care era Silvia Radu. Pentru ei era absolut clar că anume Silvia Radu va fi Primar şi erau gata să sară la gâtul oricui ar fi pus la îndoială acest lucru. Doamne ce iubire de Silvia Radu mai era în anumite cercuri! Ţi se părea că nici pe Lenin nu l-au venerat atât de mult în anii lui de glorie. Dar iată că Silvia Radu s-a poticnit din primul tur şi, din câte observ, armata de pupcurişti se îndreaptă spre Andrei Năstase şi Ion Ceban. Ei încă nu ştiu cine va învinge, de aceea trimit „săruturi aeriene” (şi ele se văd deja cu ochiul liber) spre ambii, iar unii au pregătit deja textul de felicitare (pe care-l vor trimite pe e-mail sau prin sms în seara alegerilor) şi pentru Andrei Năstase, şi pentru Ion Ceban. Nu ştiu conţinutul concret al acestor texte, dar sensul e următorul: „Dl Primar, daţi-mi voie să vă pup fundul. Jur că aşa fund frumos nu am văzut în viaţa mea!”.

Nu aceşti oameni mă deranjează – dacă Dumnezeu îi suportă şi îi mai ţine încă pământul, probabil este un rost şi în existenţa lor. Am scris acest material ca un avertisment pentru viitorul Primar, indiferent cine va fi acesta. Pentru că mulţi dintre acei ce ajung în funcţii importante pierd contactul cu lumea reală şi încep să trăiască în lumea pe care le-o creează pupcuriştii.

Dle Năstase, Dle Ceban, sper că nu veţi face şi dvs. această greşeală. Pentru că, în momentul în care te dai pe mâna pupcuriştilor, devii un om pierdut. E un fel de început al sfârşitului, chiar dacă mulţi înţeleg acest lucru prea târziu.

sursa: tribuna.md

Share