Diacov propune revenirea la alegerea șefului statului în Parlament

Diacov propune revenirea la alegerea șefului statului în Parlament

Deputatul democrat, Dumitru Diacov, propune ca societatea să nu discute despre amânarea alegerilor prezidențiale, dar să se revină la alegerea Președintelui în Parlament.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dumitru Diacov scrie că discuțiile vin în contextul pandemiei COVID-19 și că alegerile se vor anulate.

„Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirilor care ne așteaptă. De aceea, propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Președinția trebuie să devină  factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcția de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea guvernului. Înțeleg, că momentul pentru astfel de discutii nu este prea potrivit. Dar și de amânat este aproape imposibil. Ar fi fost foarte bine ca aceasta discuție să fie preluata de mass-media, de organizațiile neguvernamentale și de toți acei care îi doare sufletul de viitorul țării. La urma urmei, majoritatea țărilor europene au un astfel de sistem de guvernare. Noi am încercat și una, și alta. Dar a venit timpul să luăm o decizie finală, pentru Republica Moldova și viitoarele generații!”, scrie Dumitru Diacov.

Cristina Parfeni

Share