Dezvăluire senzaţională! El e omul din umbra lui Igor Dodon!

Dezvăluire senzaţională! El e omul din umbra lui Igor Dodon!

În cei 25 de ani de când am de-a face cu politica şi cu presa în Moldova multe am văzut şi multe am auzit şi, sincer, până azi nu credeam că mă poate uimi ceva. În toţi aceşti ani, am citit şi am privit „investigaţii” scrise după ce autorul consuma o sticlă sau două de vodcă. Am citit şi am privit investigaţii realizate de oameni care chiar aveau (iar unii mai au încă) probleme grave „cu capul” – aceştia pur şi simplu redau halucinaţiile pe care le au. Dar până azi nu am crezut că putem avea şi „investigaţii” scrise după ce fumezi ceva şi aici nu am în vedere ţigarete. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar sincer nu-mi închipui altă situaţie în care creierul unui om să genereze aşa „idei şi concluzii” decât sub influenţa unor substanţe psihotrope.

La concret, am citit azi o „investigaţie” din care am aflat că aş fi „omul din umbră” a lui Igor Dodon, că-i scriu discursurile şi încă nu ştiu ce aş mai face. Eu foarte rar reacţionez atunci când numele meu apare undeva, pentru că sincer nu mă interesează ce cred alţii despre mine. Nu sunt politician şi nici nu am de gând să fiu, nu pretind la statut de persoană publică şi nici nu mă interesează viaţa publică. De aceea, îi las pe toţi să creadă ce vor despre mine. Iar opinia puţinilor oameni care pentru mine contează se formează în discuţiile directe pe care le am cu ei.

În această campanie electorală, mi s-au atribuit diverse scenarii, proiecte politice, diverşi politicieni pe care chipurile i-aş fi dus nu ştiu unde. Nu am reacţionat. Am râs. Aş fi râs şi de această dată, pentru că ştiu cine periodic „furnizează” presei „senzaţii despre mine” (e vorba despre un om care se crede un iscusit politician şi care crede că are surse bune de informaţii, deşi, de cele mai multe ori, e folosit de toţi acei care vor ca anumite informaţii să apară în spaţiul public). Dar m-a rugat să reacţionez un coleg de breaslă, opinia căruia pentru mine contează. Eu însă pot să reacţionez doar în felul următor:

  1. Dle Preşedinte Dodon, dacă eu sunt omul din umbra Dvs., daţi-vă, vă rog, la o parte că-mi acoperiţi soarele;
  2. Stimaţi „investigatori-fumători”, dacă vreţi să ştiţi cine îi scrie discursurile lui Igor Dodon, faceţi o elementară expertiză. Eventual puteţi trimite la expertiză şi acest text scris de mine.
  3. Stimaţi „investigatori-fumători”, data viitoare când vă apucaţi să scrieţi „investigaţii” despre mine, să mă chemaţi înainte de a începe procesul. Tare mi-e interesant ce fumaţi voi acolo! Sau poate sursa voastră de informaţie vă oferă alte substanţe, care stimulează mai bine „procesul de creaţie”?

Igor Volniţchi      

Share