Detalii de la Paris! Nicu Popescu, alături de Maia Sandu

Detalii de la Paris! Nicu Popescu, alături de Maia Sandu

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, împreună cu Președintele țării, Maia Sandu, participă la Forumul Păcii, care se desfășoară la Paris, Franța, transmite OFICIAL.

Nicu Popescu spune că în aceste două zile va fi consolidat parteneriatul bilateral cu Franța.

„Parteneriat, a cărei solidaritate am simțit-o prin proiectele de dezvoltare desfășurate în localitățile Republicii Moldova, inclusiv prin sprijinul oferit școlilor și profesorilor noștri. De asemenea, avem o agendă ambițioasă de reforme, realizată prin expertiza instituțiilor franceze de specialitate”, spune Popescu.

În plan bilateral, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, iar Nicu Popescu va discuta la Ministerul francez de Externe agenda R. Moldova de integrare europeană și modalitățile de aprofundare a dialogului moldo-francez.

„O prioritate constituie și obiectivul constant de atragere a investițiilor din Franța, ca parte a unei diplomații economice active și orientate în beneficiul ambelor țări. Voi avea plăcerea să vorbesc la Paris și despre viziunea curentă asupra politicii externe și de integrare europeană cu un grup de experți din cadrul unor reputate organizații din Franța”, mai spune Popescu.

În marja Forumului Păcii, delegația națională se va întâlni și cu partenerii din Estonia și Islanda, fiind stabilite întrevederi bilaterale între șefii noștri de stat. Iar această vizită va oferi oportunitatea de a celebra și aniversarea a 75-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Cristina Parfeni

Share