Investiții record în tehnică și utilaj agricol prin intermediul ADMA

Investiții record în tehnică și utilaj agricol prin intermediul ADMA

În lunile septembrie-octombrie 2021, prin intermediul Agenției de Dezvoltare și Modernizare a Agriculturii au fost procurate 162 de unități de tehnică, informează OFICIAL.

Nemijlocit, agricultorii din toata țara acum sunt mai bogați cu 34 de headere, 33 de tractoare,  16 grape, 13 pluguri, 10 tăvăluguri, 8 cultivatoare, 6  combine, etc.  Valoarea achizițiilor din această perioada a constituit  peste 82 milioane lei.

Cele mai multe  unități de tehnică au ajuns în raioanele:  Căușeni – 15, Chișinău – 14, Cahul- 8 , Soroca – 9, Ștefan Vodă – 8.

Conform datelor, ADMA  valoarea achizițiilor din perioada septembrie-octombrie 2021 este un record. În aceeași perioadă a anului 2020 aceasta a constituit – 28 milioane lei, iar în 2019 – 53 milioane lei.

ADMA este o instituție publică la autogestiune din sfera de competență a Ministerului Agricul-turii și Industriei Alimentare și are misiunea de a gestiona activele transmise de Fondator, donațiile și/sau împrumuturile finanțatorilor, alocate spre administrare, pentru realizarea măsurilor de dotare tehnică a agriculturii, ținând cont politicile statului privind modernizarea sectorului agricol, precum și pe necesitățile și solicitările producătorilor agricoli din Republica Moldova.

Scopul Agenției constă în facilitarea accesului fermierilor la tehnică și echipament agricol modern prin vânzare-cumpărare, inclusiv în rate, pentru asigurarea creșterii producției agroalimentare competitive și dezvoltarea unei oferte de alternativă/soluții pentru modernizarea agriculturii, prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar.

Din noiembrie 2020, ADMA este condusă de Maxim Popov.

Share