Detalii de la întrevederea Prim-ministrului Valeriu Sreleţ cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM

Detalii de la întrevederea Prim-ministrului Valeriu Sreleţ cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM

Diplomatul rus l-a felicitat pe Premierul Valeriu Streleț cu prilejul numirii în funcţie şi a transmis mesajul de felicitare din partea omologului rus, Dmitri Medvedev, cu ocazia sărbătorii naţionale a Republicii Moldova – „Ziua Independenţei”. 

În cadrul discuţiilor a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda bilaterală moldo-rusă.

Potrivit Ambasadorului Federaţiei Ruse, după convorbirea telefonică a celor doi şefi de guvern, din 14 august curent, părţile urmează să întreprindă acţiuni concrete în vederea reluării activităţii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, în acestă toamnă. În opinia interlocutorilor, acest fapt va permite identificarea unor soluţii reciproc acceptabile pentru anularea barierelor în relaţiile comercial-economice dintre cele două ţări.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ şi-a exprimat speranţa că reluarea dialogului la nivel interguvernamental, precum şi a legăturilor directe între instituţiile de profil din Republica Moldova și Federația Rusă, va contribui esenţial la soluţionarea problemelor actuale ale cooperării moldo-ruse.

i2 i3 i4

Maria Roşca

 

Share