Despre situația actuală din Parlament – din primă sursă

Despre situația actuală din Parlament – din primă sursă

Situația din Parlament și din țară a fost discutată în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, unde au fost invitați deputații Nicolae Pascaru (PSRM) și Veronica Roșca (PAS), transmite OFICIAL.

Deputatul socialist, Nicolae Pascaru a spus că fracțiunea nu are coaliție cu nimeni în Parlament, dar are niște proiecte pentru cetățeni care trebuie votate.

„Ceea ce se întâmplă în R. Moldova în aceste luni și în acest an nu este o noutate. Clasa politică moldovenească a fost ca într-o furtună, unde se nimerește în două puteri geopolitice. Nu trebuie să mergem undeva sau să ne propunem niște iluzii. Noi depindem de aceste puncte geopolitice. Trebuie să facem cât mai bine pentru cetățeni, să adoptăm legi și să avem investitori în țară. Chiar dacă mergem la anticipate nu suntem asigurați că vor mai veni niște profitori în Parlament și vom nimeri în tot aceeași situație. Parlamentul acesta nu este valabil pentru corupți, pentru plecările dintr-o formațiune în alta. PSRM nu are coaliție în Parlament, avem niște proiecte pentru cetățeni care trebuie votate”, a spus Nicolae Pascaru.

Deputatul PAS, Veronica Roșca a spus că în acest Parlament nimeni nu mai crede. „Parlamentul și-a pierdut legitimitatea și reprezentativitatea. Când un Parlament are mai puțin de 5-6% din încrederea cetățenilor, când la nivel internațional un Parlament ajunge să aibă 30-40% din încrederea cetățenilor, atunci acesta nu-și mai are rostul. Voința a fost exprimată univoc la prezidențiale, când circa 1 mln. de cetățeni au spus că nu se mai poate continua cu corupția politică și la orice nivel, ei consideră că Parlamentul acesta nu-i mai reprezintă. Regulamentul Parlamentului s-a transformat într-o hârtie care nu are valoare în mâinile celor care au puterea”, a spus Veronica Roșca.

Cristina Parfeni

Share