Deputatul Marian: În cadrul UTM, și studenții de la specialitățile din domeniul agrar vor putea beneficia de tot ce are mai bun universitatea respectivă

Deputatul Marian: În cadrul UTM, și studenții de la specialitățile din domeniul agrar vor putea beneficia de tot ce are mai bun universitatea respectivă

Deputatul PAS, Radu Marian, spune că este ciudat cum apărătorii degradării studiilor agrare invocă faptul că vor dispărea studiilor agricole bune, când ele dispar chiar sub UASM, informează OFICIAL.

Deputatul și-a pus un șir de întrebări:

„De ce la Universitatea Agrară numai o treime de studenți studiază la specialități din domeniul agrar?
De ce aproape O MIE de studenți sunt înmatriculați la specialități din domeniul „Economie”, mult mai mulți decât studenți la specialitatea „Științe Agricole”?
De ce peste TREI SUTE de studenți fac „Drept” la UASM?
De ce doar 18 (OPTSPREZECE!!!) studenți sunt la specialități din domeniul „Tehnologii de fabricare și prelucrare”?
De ce în atâția ani UASM nu are parteneriate cu companii și afaceri în domeniul agricol, dacă tot suntem o țară agrară?
De ce nu există laboratoare moderne la UASM în care producătorii agricoli să poată veni pentru ajutor în soluționarea de probleme cu care se confruntă?
De ce digitalizarea și tehnologiile moderne au fost pe ultimul loc la UASM? De ce nu este un Tekwill și la UASM?
De ce peste 60% din studenții de la UASM sunt la programe cu frecvență redusă?
Care sunt cele mai de rezonanță proiecte științifice lansate și realizate la UASM?”, se întreabă deputatul.

Radu Marian mai spune că cele mai apreciate universități în lume, pentru calitatea educației în domeniul agrar, nu sunt cele cu specializări strict agrare.

„La niciuna din aceste întrebări, apărătorii menținerii statu-quo nu au întrebări. Apropo, unii din cei mai fervenți contestatari ai aceste reforme sunt și cei care au primit terenuri/loturi de pământ gratuite de la UASM. Dar aici presa de investigație trebuie să se uite mai aproape.

Cele mai apreciate universități în lume, pentru calitatea educației în domeniul agrar, nu sunt cele cu specializări strict agrare… Mai mult de atât, în cadrul UTM, și studenții de la specialitățile din domeniul agrar vor putea beneficia de tot ce are mai bun universitatea respectivă, dar și de finanțări complementare, prin proiectul sprijinit de Banca Mondială. Sunt absolut sigur că calea propusă de Ministerul Educației e cea mai potrivită”, mai spune Marian.

Share