Deputatul Dinu Plîngău a vorbit despre modul în care sunt promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție

Deputatul Dinu Plîngău a vorbit despre modul în care sunt promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție

Deputatul Fracțiunii Platforma DA, Dinu Plîngău, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre modul în care sunt promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție, informează OFICIAL.

„Acest subiect a fost criticat și anterior, iar acum a revenit pe agendă în forma unor proiecte de hotărâri la Comisia juridică, numiri și imunități și s-a aflat că mai toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale, participanți ai evenimentelor din Pădurea Domnească, atacuri raider, deposedări de terenuri etc. Raportul SIS cu griful „secret”, informații din afara sistemului etc. ne vorbesc despre faptul că acești candidați sunt persoane total incompatibile cu statutul de membru al CSJ, statut care nu poate fi revocat ulterior, conform legii”, a declarat deputatul.

Dinu Plîngău a dezvăluit că era gata să divulge informațiile secretizate despre acești candidați, dar cu 10 minute înainte de conferință a fost informat că subiectul numirii judecătorilor la CSJ este scos momentan de pe ordinea de zi, se amână:

„E o mică victorie a Platformei DA, pentru că am făcut demersuri insistente ieri și astăzi ca acest subiect să fie revăzut”.

Dinu Plîngău a spus că Platforma DA va face tot ce se poate să oprească această acțiune subversivă și chiar criminală și a avertizat reprezentanții politicului să-și revizuiască hotărârile pe acest subiect și să le scoată de pe agenda parlamentară, să propună alți candidați care corespund statutului de judecători la CSJ. De asemenea, a avertizat și mediul judiciar  să nu se implice în scandaluri politice.

Cristina Gurez

Share