Deputații socialiști boicotează ședința Parlamentului! Vlad Bătrîncea: E tot mai greu de îndeplinit mandatul de deputat

Deputații socialiști boicotează ședința Parlamentului! Vlad Bătrîncea: E tot mai greu de îndeplinit mandatul de deputat

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) – parte componentă a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament, în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului, au anunțat că pleacă de la ședință și vor merge să protesteze pentru democrație și libertate, informează OFICIAL.

„Din 11 iulie, fracțiunea BCS – cea mai mare forță de opoziție, 1/3 de deputați din Parlament, a fost în mod sistemic obstrucționată în ceea ce privește examinarea inițiativelor. Am înregistrat 56 de inițiative, dintre care doar 2 politice. Niciuna n-a fost examinată în plen, cu atât mai mult – susținută. De la Guvern am obținut până acum 28 de avize, dintre care 28 sunt negative. Constatăm că este obstrucționată activitatea opoziției. Parlamentul acest a devenit o mașinărie de vot”, a declarat Vlad Bătrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului.

Deputatul a spus că opoziția trebuie cel puțin ascultată, dar acest lucru nu se întâmplă.

„Am devenit victime ale unei campanii murdare, zilnic opoziția e atacată cu minciuni și manipulări. E tot mai greu de îndeplinit mandatul de deputat în actualul Parlament”, a subliniat socialistul.

Vlad Bătrîncea s-a referit și la cazul lui Igor Dodon, ex-Președinte, afirmând că se face justiției televizată și selectivă.

„Astăzi, tot la 10.00, mai ales o ședință, în același timp cu ședința Parlamentului… Noi anunțăm că boicotăm ședința de azi a Parlamentului și ne alăturăm protestelor pentru democrație și libertate”, a menționat politicianul.

Precizăm că, la ora 10.00, în fața Judecătoriei din sectorul Ciocana al capitalei, str. M.Sadoveanu 24/1, socialiștii s-au adunat pentru un nou protest. La Judecătorie va fi examinată cererea procurorilor privind 30 de zile de arest pe numele fostului Președinte al țării, Igor Dodon.

Share