Deputații PSRM, după discuția cu Prim-ministrul Sandu: „S-a dat de înțeles că nu au nevoie de Parlament”

Deputații PSRM, după discuția cu Prim-ministrul Sandu: „S-a dat de înțeles că nu au nevoie de Parlament”

Fracțiunea socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova a avut, timp de o oră și jumătate, discuții cu Premierul Maia Sandu, în legătură cu ultimele evenimente din 6-7 noiembrie curent, informează OFICIAL.

Socialistul Vasile Bolea a menționat că, o lună în urmă a fost semnat acordul privind guvernarea țării.

„Or, în toată perioadă acest acord a fost grav sfidat și încălcat de către Blocul ACUM și Premierul Sandu. În acest acord sunt repere, inclusiv ce vizează reforma justiției și combaterea corupției. Una dintre prevederi vizează modificarea Legii Procuraturii în formatul propus de ei anterior – prin formarea acele comisii de preselecție a Procurorului. Toate aceste lucruri au fost respectate cuvânt în cuvânt de PSRM. În data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs. Premierul, pe la spate, mișelește, a venit cu un proiect de asumare a răspunderii. Astfel, desconsiderând o echipă întreagă – cea a PSRM, o echipă care a susținut absolut toate inițiative venite de la Guvern și Blocul ACUM, mergând pe acest acord”, a precizat Bolea.

Potrivit socialistului, la discuția avută, au fost puse multe întrebări Premierului Maia Sandu. „Au fost puse multe întrebări față de dumneaei, ce vizează și dezastrul din sfera socială, economică, MAI, ordinea publică. Toate lasă de dorit. Noi vrem să dăm aportul pentru a scoate țara din această situație, dar nouă ni se dă cu piciorul. Da, noi vrem să păstrăm coaliția, vrem acest Guvern, să mergem împreună, dacă există probleme – să le discutăm, să găsim soluții, însă pe noi ne-au desconsiderat. Unica soluție de ieșire din această situație este să se retragă acest proiect prin care și-au asumat răspunderea. Să stăm să discutăm, să găsim o ieșire din situație, prin lege. Noi, 36 de deputați, suntem gata să susținem tot ce ține de reforma justiției și nu numai, dar, în cazul respectiv, s-a dat de înțeles că nu au nevoie de Parlament, ei pot prin asumare de răspundere să facă tot ce vor, fără să se consulte cu majoritate parlamentară, pentru că ei consideră că ei sunt cei mai buni. Timp până la 15.00 mai este, acum au loc diferite consultări și cu celelalte fracțiuni. La ora 15.00 o să ne vedem în plen. Până atunci o să vedem care sunt deciziile finale”, a conchis Bolea.

Andriana Cheptine

Share