Deputații Blocului ACUM: Vom elimina schemele ce permit înstrăinarea frauduloasă a imobilelor ce aparțin locutorilor capitalei

Deputații Blocului ACUM: Vom elimina schemele ce permit înstrăinarea frauduloasă a imobilelor ce aparțin locutorilor capitalei

Blocul ACUM se angajează să identifice toate cazurile de manipulare cu terenurile municipale și delapidare a acestora. Despre aceasta au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputații Iurie Reniță și Vladimir Bolea, informează OFICIAL.

Iurie Reniță a promis că ei vor face o inventariere a patrimoniului municipal.

„Vom elimina schemele ce permit înstrăinarea frauduloasă și transmiterea ilicită în folosință a imobilelor ce aparțin tuturor locutorilor capitalei, cu pierderi imense pentru bugetul municipal. În condițiile actuale ale adevăratului dezmăț juridic, ce vizează construcțiile ilegale din sectorul Centru-Buiucani, acapararea abuzivă a spațiilor verzi, considerăm necesar de a crea în Parlamentul RM un grup al deputaților Blocului ACUM din Chișinău pentru a monitoriza îndeaproape toate cazurile de construcții ilegale și de a interveni sub aspect legislativ pentru redresarea situației reprobabile care se atestă la acest capitol. Totodată, se impun inițiative legislative, preluarea experienței legislației europene, care stabilește extrem și ferm – cei care nu investesc în construcțiile inițiate sunt penalizați, inclusiv cu amenzi mari sau confiscarea acestora. Nu avem nevoie de un oraș cu terenuri abandonate, avem nevoie de un oraș salubru pentru cetățeni”, a precizat Reniță.

La rândul său, Vladimir Bolea a menționat că situația în RM a ieșit total de sub control. „Chișinăul la etapa actuală arată dezastruos. Suntem un oraș care creăm senzația că ieri s-a finalizat războiul, arată ca un oraș distrus, cu o cultură urbană inexistentă. Acțiunile APC, ultimii 30 de ani, demonstrează că noi, cetățenii, suntem într-o stare de asediu din partea companiilor de construcții și a funcționarilor publici. Practic, nimeni nu ține cont de acest oraș, țin cont doar de îmbogățirea personală”, a spus Bolea.

Doina Secrieru

Share