Declarație: Decizia lui Plahotniuc de alegeri anticipate sau nu, va fi după alegerile din Ucraina

Declarație: Decizia lui Plahotniuc de alegeri anticipate sau nu, va fi după alegerile din Ucraina

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susține că o claritate a lucrurilor cu privire la desfășurarea sau nu a alegerilor anticipate, în Republica Moldova, va fi după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din Ucraina, informează OFICIAL.

„Decizia lui Plahotniuc de alegeri anticipate sau nu va fi, cred, după alegerile din Ucraina. Foarte mult contează cine va câștiga în Ucraina. Dacă pierde Poroșenko, care-i la fel bogat și prieten cu Plahotniuc, atunci trebuie să te gândești că roata vine și încoace. Așa-i, vrei nu vrei influențează și cetățenii de la noi, ceea ce se întâmplă în jur”, a declarat Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

În același timp, el a vorbit ce-și dorește Vlad Plahotniuc pentru Republica Moldova. „Timpul arată că lui Plahotniuc îi place puterea, să controleze tot el. Astfel, toți trebuie să se subordoneze lui că el vede lucrurile mai bine, că are experți”, a precizat Ghimpu.

Totodată, fostul lider PL s-a referit la cazul în care Plahotniuc ar pierde toată puterea în Republica Moldova. „Aceasta depinde de cetățeni la alegeri și de poziția SUA, dar și a UE”, a vorbit Ghimpu.

Prin urmare, el a mai vorbit despre situațiile în care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vor face alianță cu Partidul Democrat (PD) și ACUM. „Socialiștii vor face alianță cu PD-ul în cazul în care Plahotniuc va accepta unele subiecte-cheie din programul lor, care e pro-Rusia. În același timp, socialiștii vor accepta o alianță cu ACUM în cazul în care ACUM va accepta, la fel, punctele-cheie din programul lor”, a precizat Ghimpu.

Fostul lider PL a comunicat și despre posibilitatea unei alianțe: PD-PSRM-ACUM. „Odată ce având în program și socialiștii și ACUM – deoligarhizarea statului, de ce ei nu ar propune PD-ului să facă alianță în 3. Dacă fac trei o coaliție, îți închipui cu ce rămâne PD-ul? Rămâne cu 30% din toată puterea, 60% se va duce la socialiști și ACUM”, a conchis Ghimpu.

Mihaela Rotari

Share