Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rămas fără imunitate parlamentară

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rămas fără imunitate parlamentară

Parlamentul, în ședință, a aprobat ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată, pe ambele capete de acuzare:  art. 42, alin (2), art. 45, art. 181(2) Cod Penal, „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat”; art. 243 alin (3), „spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”, informează OFICIAL.

De asemenea, deputații au aprobat ridicarea imunnității deputatului Alexandr Nesterovschi în vederea reținerii, arestării, percheziție și trimiterii în judecată, pe faptul săvârșirii infracțiunilor:  prevăzute la art 324, alin (3) din Codul Penal – „pretinderea acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitor de către o persoană cu funcție de demnitate publică, de bunuri ce nu i se cuvin pentru sine”. Prin alte cuvinte, pentru că s-a vândut; prevăzute la art. 181(2) Cod Penal, „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat”.

Amintim că, cele cinci cereri de ridicare a imunității celor doi deputați au fost adresate, în dimineața zilei, de către procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Share