Deputat PLDM: Cerem declararea anului 2019 drept anul luptei împotriva corupției

Deputat PLDM: Cerem declararea anului 2019 drept anul luptei împotriva corupției

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a venit cu o solicitare, astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, către Speakerul Andrian Candu, solicitându-i să facă uz de dreptul său de a modifica ordinea de zi, informează Oficial.

Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că e vorba de o decizie care ar fi, simbolic, importantă pentru cetățenii RM.

„Venim cu o solicitare către dvs., să faceți uz de dreptul dvs. de a modifica ordinea de zi și să propuneți Parlamentului aprobarea unei hotărâri privind declararea anului 2019 ca anul luptei împotriva corupției. Este o inițiativă lansată de mai multe organizații din societatea civilă. Considerăm că, este un lucru foarte important, fiind că Parlamentul deseori declară un an în cinstea unei personalități sau a unei probleme. Corupția este o problemă extraordinar de mare, se aprofundează și afectează viața fiecărui cetățean – asta au spus și cetățenii în cadrul indiciului percepției corupției. Situația nu a fost atât de gravă niciodată. Suntem pe locul 122 din 180, conform acestui indice în 2017 și ar fi onorant pentru Parlamentul RM și deputați să aprobăm această hotărâre”, a precizat deputatul.

În context, Andrian Candu a menționat că va reveni la acest subiect la una dintre ședințele viitoare, dat fiind faptul că este o hotărâre și se va putea aproba.

Doina Secrieru

Share