Deputat PAS: Băncile demult puteau să-și integreze centrele de procesare și să-și reducă costurile

Deputat PAS: Băncile demult puteau să-și integreze centrele de procesare și să-și reducă costurile

Deputatul PAS, Dan Perciun, spune că în următoarea perioadă se vor difuza mai multe mesaje în spațiul public din partea sectorului bancar și asociațiile de business privind o nouă iniățiativă a deputatului PAS Dumitru Alaiba, informează OFICIAL.

Este vorba despre plafonarea la 0,5% a comisionului perceput de bănci de la businesul mic și mijlociu la plata electronică.

„Astăzi băncile percep și 3% din veniturile încasate prin plata cu cardul ceea ce este enorm. În ultimii ani volumele plăților au crescut, comisioanele au rămas neschimbate pentru că avem un BNM pro-bănci și lipsit de inițiativă.

Clar că sectorul bancar e deranjat și prin asociațiile business-ului mare vom asista în următoarea perioadă la o serie de „articole” care ar trebui să convingă publicul de ce băncile nu trebuie atinse.

Sper mult că Dumitru va merge până la capăt și colegii din Guvern vor susține această măsură tare importantă pentru creșterea plăților electronice și oprirea jăcmănirii business-ului mic și mijlociu.

PS. Băncile demult puteau să-și integreze centrele de procesare și să-și reducă costurile, dar dacă nimeni nu insistă la ce bun să se complice”, spune deputatul.

Share