Deputat: „Nu poți face Unirea dacă ești dezbinat. În acest context…”

Deputat: „Nu poți face Unirea dacă ești dezbinat. În acest context…”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, declară că, forțele politice din România nu trebuie să susțină nici un partid politic unionist de la Chișinău care nu dorește să formeze o singură mișcare politică unionistă, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea socială, Frunze mai spune: „Avem cel puțin 8 partide politice care ideologic își doresc Reunirea Țării. Nici un partid unionist nu poate obține voturile necesare pentru a depăși pragul electoral pentru a accede în Parlament. Alegătorii votează partidele unioniste în speranța că vor face Unirea, dar după alegeri constatăm că partidele unioniste acumulează în jur de un procent. Deci aproximativ 100 000 cetățeni votează pentru Unire însă în realitate din cauza ca partidele unioniste sunt multe și nu acced în Parlament, voturile se repartizează la partidele politice care acced in Parlament. În rezultat aproximativ 40 000 voturi acordate pentru Unire sunt pentru PSRM și obțin cel puțin două mandate de deputat. Sper că este simplu de înțeles, ce fel de Unire poți face atunci când votezi mai puțin conștient și votul tău ajunge la PSRM”, susține deputatul.

În același timp, Frunze declară că: „Partidele unioniste trebuie să se unească într-o singură forță politică, nu poți face Unirea dacă ești dezbinat. În acest context forțele politice din România trebuie să susțină doar o singură forță politică unionista, să nu ofere sprijin partidelor politice unioniste egoiste care doar vor face mai mult rău decât bine(unele cu acest scop sunt inregistrate). Iar cetățenii să nu mai voteze nici un partid politic unionist care nu își dorește unitate politică. Prin unitate nu vom permite rusificarea Republicii Moldova și vom fi o forță puternică pe centru-dreaptă în alegerile prezidențiale pentru a nu permite lui Igor Dodon să ofere rușilor controlul total asupra teritoriului istoric românesc”, a conchis deputatul.

Mihaela Rotari

Share