Deputat: În rezultatul așa-zisei campanii de vaccinare desfășurată de guvernare, în loc de succese întreaga țară este scandalizată

Deputat: În rezultatul așa-zisei campanii de vaccinare desfășurată de guvernare, în loc de succese întreaga țară este scandalizată

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) condamnă așa-zisa campanie de vaccinare desfășurată în teritoriu pe data de 30 octombrie de mai mulți demnitari și deputați de la guvernare, informează OFICIAL.

„Acum, în secolul 21, avem o pandemie pe care nu reușește guvernarea să o gestioneze. Pe data de 30 octombrie, mai mulți demnitari, inclusiv deputați de la guvernare au mers din casă în casă pentru a îndemna cetățenii să se vaccineze. În rezultatul acestei așa-zise campanii, în loc de succese întreaga țară este scandalizată. Reacțiile oamenilor au fost destul de dure, extrem de critice, la numele celor care practică o astfel de modalitate de vaccinare, care este destul de periculoasă. Astfel de situații au fost foarte multe în toată țara. Ei au fost în peste 200 de sate. Noi am susținut mereu procesul de imunizare a cetățenilor drept cea mai sigură soluție, dar nu obligatorie, așa cum încearcă să fie promovată la ziua de azi”, a declarat deputatul BCS, Alla Darovanaia.

Totodată, deputatul a adresat câteva întrebări guvernării referitor la această campanie:

„A fost oare verificată starea de sănătate a oamenilor înainte de imunizare?

De ce nu s-a administrat vaccinul în încăpere unde este mai cald, unde pot fi colectate datele din buletinul de identitate?

Li s-a explicat oamenilor cu ce vaccin au fost imunizați?

Cum vor fi găsiți acești oameni pentru rapel?

Cine răspunde de starea acestor oameni?

În ce condiții au fost transporte aceste doze de vaccin?

Cine sunt persoanele implicate în administrarea acestui ser?”.

Cristina Jicol

Share