Deputat: Exprimăm îngrijorarea față de blocajul economic și de transporturi a malului stâng

Deputat: Exprimăm îngrijorarea față de blocajul economic și de transporturi a malului stâng

Deputații din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor îndeamnă autoritățile să asigure un dialog sistemic și proactiv și să revină la formatul „5+2” în ceea ce privește problema transnistreană , aprobat și susținut de comunitatea internațională, un format absolut legitim, care activează în conformitate cu dreptul internațional, informează OFICIAL.

”Exprimăm îngrijorarea față de blocajul economic și de transporturi a malului stâng. Considerăm că acțiunile comune cu Ucraina poartă un caracter dubios și provocator, totodată condamnăm apariția în ultima perioadă a unor declarații radicale. Considerăm că noi, cei din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în perioada anterioară am asigurat stabilitatea acestui dialog între Chișinău și Tiraspol, am asigurat libera circulație a transporturilor, a mărfurilor și a cetățenilor”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

El a spus că, deschiderea de astăzi a celor de la Tiraspol față de dialog trebuie folosită.

”Acest lucru trebuie să fie o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău, dar cu părere de rău constatăm efort zero și rezultate zero. Facem un apel către Președintele RM, Premierul și Președintele Parlamentului să revenim la formatul 5+2 , aprobat și susținut de comunitatea internațională, un format absolut legitim și care activează în conformitate cu dreptul internațional. Cerem autorităților să nu devină prada abordărilor populiste și să trecem la muncă”, a precizat el.

Totodată, Batrîncea a menționat că, problema transnistreană poate și trebuie să fie reglementată deoarece este în interesul cetățenilor Moldovei, indiferent de unde trăiesc.

Share