Deputat: Eu sunt unionist. Unionist fiind, niciodată nu am înțeles partidele care…

Deputat: Eu sunt unionist. Unionist fiind, niciodată nu am înțeles partidele care…

„Eu sunt unionist. Unionist fiind, niciodată nu am înțeles partidele sau politicienii unioniști care răspund la orice întrebare cu un singur cuvânt: ,,UNIRE!”. Ne unim și vom avea salarii, ne unim și vom avea pensii, ne unim și vom avea o viață mai bună. Cum ne unim? Simplu, strigăm cât mai tare că trebuie să ne unim! Evident, nimeni nu are strategii sau mecanisme, nimeni nu abordează problema altfel decât ca mesaj politic”, susține deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Parlamentarul spune că susține ideea alegerilor parlamentare anticipate: „Eu nu cred că Parlamentul va fi mai curat, dar cred și sper că luptele politice se vor clasa pe locul 2, după problemele cotidiene. La fel ca și în cazul Unirii, anticipatele sunt răspunsul la toate întrebările existente. Anticipatele vor rezolva corupția, anticipatele vor aduce pensii și salarii mai mari și la fel ca în cazul Unirii, anticipatele trebuie strigate. Dacă până la anticipate întrebi cum oprim furtul Căii Ferate sau catastrofa de la Nistru, te pomenești a fi un adversar al ideii”.

„Am fost adversarul Unirii când am spus că Unirea se realizează prin proiecte și un plan, sunt pentru unii și adversarul anticipatelor când vorbesc despre proceduri și strategii. Acum suntem într-o situație extrem de delicată. Pentru a avea alegeri anticipate anul acesta, dar și pentru a avea o claritate ca să nu murim de foame până vor curge râuri de lapte după anticipate este nevoie de un plan, de o strategie, nu doar de emoții. Cea mai simplă cale, nu neapărat e cea mai scurtă”, a conchis Plîngău.

Mihaela Rotari

Share