Deputat: „Este inevitabilă demisia ministrului Anatol Usatii”

Deputat: „Este inevitabilă demisia ministrului Anatol Usatii”

Deputatul blocului ACUM, Petru Frunze, susține că, în contextul majorării tarifului la transportul de călători este inevitabilă demisia ministrului Anatol Usatii. „În prima lună de activitate în loc să liberalizeze piața din domeniul transportului, timp de 3 ani nici un investitor nou nu poate investi în acest domeniu, concurenta liberă ar oferi servicii calitative de transport, a găsit soluție să majoreze tariful pentru o călătorie de până la 40%”.

Totodată, Frunze spune: „La sigur nu poate explica cetățenilor cum este posibil să clasifici serviciile de transport la clasa superioară de confort dacă din cauza monopolului din domeniu călătorii sunt nevoiți să circule in continuare unul peste altul câte 40 persoane într-un microbus. Pentru ce sa majorezi tariful sub pretextul că călătorii vor avea mai mult confort dacă nu pătrunzi în esență acolo unde întradevăr este problema”, a mai adăugat deputatul, pe o rețea socială.

„În domeniul transportului de pasageri este aplicat monopol total și din acest considerent a fost majorat tariful pentru ca cei care activează în ramură să fie cu toții mulțumiți de sărbători și până va fi distrus monopolul din domeniu”, a conchis Frunze.

De menținat că, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a spus că ordinele vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Tariful va fi diferențiat pe categorii de confort și va constitui 60 bani/km pentru categoria de bază de confort și 70 bani/km pentru categoria superioară de confort pentru transportul interurban.

Doina Secrieru

Share