Deputat, după interzicerea panglicii „Sfântul Gheorghe”: Nimic sfânt în această panglică nu este

Deputat, după interzicerea panglicii „Sfântul Gheorghe”: Nimic sfânt în această panglică nu este

În Moldova a fost interzisă panglica bicoloră numită „Sfântul Gheorghe”. „Nimic sfânt în această panglică nu este” – afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, transmite OFICIAL.

„Agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei este însoțită, printre altele, de acest simbol. Panglica aceasta a ajuns să simbolizeze ororile comise asupra oamenilor nevinovați. Soldații agresorului poartă această lentă atunci când omoară civilii. Inclusiv din Bucea, Irpin, Borodeanca, Mariupol și alte localități. Tancurile lor sunt marcate cu Z și V. Aceste simbolistici militare au ajuns sinonime cu moartea.

Sub aceste semne mor oameni nevinovați. Aceste semne au ajuns să glorifice războiul. Un simbol al uciderii oamenilor nevinovați. Copii. Femei. Bătrâni.

Suntem un popor pașnic. Nu tolerăm mesajele ce glorifică războiul și agresiunea unui stat asupra altuia. Nu vom permite promovarea războiului, indiferent de forma în care se face această promovare”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Mentionăm că, un amendament la Codul Contravențional, prin care se interzic pe teritoriul R. Moldova simbolurile ce reprezintă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei – „Z”, „V” și panglica „Sfântul Gheorghe”, a fost votat în a doua lectură în cadrul ședinței Parlamentului din 7 aprilie.

Share