Deputat: Din nou, situația politică incertă riscă să distragă atenția publicului

Deputat: Din nou, situația politică incertă riscă să distragă atenția publicului

„Din nou, situația politică incertă riscă să distragă atenția publicului de la o dată importantă. Săptămâna viitoare se împlinesc cinci ani de la furtul miliardului. Cinci ani de inacțiune, minciună, manipulare a informației, sabotare şi obstrucționare a anchetei de către instituțiile capturate. Cinci ani e de ajuns. În doar ultimele câteva luni noi am făcut mai multă lumină la acest subiect decât în precedenții cinci ani. În perioade incerte administrația cam încremenește și așteaptă deznodământul. Dar nu ar trebui să fie așa. Cât noi ne descurcăm cu altele, ei să-și facă treaba” – scrie deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, informează OFICIAL.

„Îi îndemn și încurajez pe reprezentanții instituțiilor competente (CNA, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție) să iasă în fața presei, să comunice cât mai clar publicului ce s-a făcut până acum și, mai ales, ce urmează (și când!) Poate chiar ne vizitează în plenul parlamentului”, mai adaugă Alaiba, pe o rețea de socializare.

În același timp, deputatul s-a referit și la alte detalii.

„Iar dacă tot mă uitam în calendar, azi se fac exact cinci luni de când am dat jos guvernarea Plahotniuc. În acele zile, Igor Dodon a trecut peste frică și a acționat în interesul oamenilor. Odată cu trecerea timpului, se pare că a revenit tot mai mult la interesul personal. În acele zile eram aproape să-l numesc ”domnul președinte”, dar m-am abținut, am zis să nu mă grăbesc. Titlurile trebuie meritate. În fiecare zi trebuie să demonstrezi că îți meriți titlul, punând interesul oamenilor pe primul loc. Inclusiv deasupra intereselor personale de a acapara pârghii și câștiga teritoriu”, conchide el.

Doina Secrieru

Share