Deputat: Astăzi urma să merg la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, însă…

Deputat: Astăzi urma să merg la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, însă…

Deputatul Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova, Dinu Plîngău anunță că astăzi urma să meargă la Curtea Constituțională, pentru a efectua unele sesizări cu privire la proiectele care au fost trimise spre promulgare Președinției, însă, din lipsa textului final al proiectelor – acțiunea nu a putut fi realizată, informează OFICIAL.

„Cu toții am văzut cum au fost propuse și votate proiecte de legi cu încălcarea tuturor normelor. Evident că dreptul nostru și obligația este să contestăm și să oprim efectele legilor nocive, care în viziunea noastră atentează la securitatea națională. Pe lângă modul în care au fost votate unele proiecte de legi, avem tot mai multe semnale că în unele cazuri proiectele votate nu corespund cu proiectele redactate. În unele cazuri încercăm totuși să găsim textele finale ale rapoartelor comisiilor sesizate în fond”, spune Plîngău.

În acest fel, parlamentarul spune că astăzi urma să meargă la Curtea Constituțională a Republicii Moldova pentru a sesiza cu referire la câteva proiecte, care deja au fost trimise spre promulgare către Președinție. „Deși, încă de dimineață pentru a putea merge cu contestație la Curtea Constituțională am solicitat secretariatului Parlamentului să-mi fie prezentate proiectele care au mers spre promulgare, am primit refuz și deja este o oră târzie în care nu pot obține textele finale ale proiectelor – ale celor 22 de proiecte care au mers spre promulgare și semnare la Președinție. Este un lucru grav, am depus și un demers în scris în care se indică că astfel se încalcă legislația în vigoare. Pentru a contesta noi avem nevoie de textul proiectului final, care a mers spre promulgare, pentru a opri în mod imediat efectele juridice ale acestuia”, declară Plîngău.

În condițiile actuale, parlamentarul spune: „Nu ne rămâne nimic de făcut dacă, în termeni foarte rapizi, astăzi – acum, vom primi repetat refuz de a ni se prezenta textele, să sunăm la 112 pentru a constata refuzul prezentării unor informații deputatului în Parlament”.

Mihaela Conovali

Share