Deputat: Am recepționat un răspuns de la CNAS. Am rămas șocat

Deputat: Am recepționat un răspuns de la CNAS. Am rămas șocat

Deputatul Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova, Chiril Moțpan anunță despre elaborarea unui proiect de lege cu privire la indexarea ajutoarelor pentru veteranii de război cu dizabilități severe, informează OFICIAL.

„Am recepționat un răspuns de la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Am rămas șocat. Am solicitat informația privind numărul veteranilor încadrați în grad de dizabilitate în timpul acțiunilor de lupte”, a spus Moțpan, astăzi, în cadrul unor declarații de presă.

Surprinderea lui, a declarat parlamentarul, este că un asemenea răspuns a solicitat și în 2020. „Atunci CNAS a declarat că în categoria persoanelor se încadrează 1024 persoane. Astăzi aflu că numărul acestora a ajuns la 943”, a mai spus parlamentarul.

În acest fel, Moțpan a anunțat: „Este un segment printre oamenii cei mai neajutorați. Am elaborat un proiect de lege pe care l-au semnat și alți colegi cu privire la indexarea acestor ajutoare pentru veteranii de război cu dizabilități severe – până la 2 mii de lei, dacă până acum era 1 000. Poate astfel reușim măcar un pic să sprijinim oamenii care pierd lupta pentru viață”.

 

Mihaela Conovali

Share