Deputat al Platformei DA, după ședința Comisiei securitate națională: Am acordat întrebări miniștrilor

Deputat al Platformei DA, după ședința Comisiei securitate națională: Am acordat întrebări miniștrilor

În cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au fost adresate mai multe întrebări din partea deputaților Platformei DA, care fac parte din Comisie. Despre aceasta a comunicat deputatul Chiril Moțpan, în cadrul briefing de presă, transmite OFICIAL.

Chiril Moțpan a subliniat că s-au acordat întrebări miniștrilor de Interne, Apărării, de Externe, vicepremierului pentru Reintegrare și altor demnitari prezenți.

„Situația în Zona de securitate a R. Moldova este încă îngrijorătoare. Autoritățile transnistrene temeinic înaintează în cerințe și sunt foarte deciși să obțină noi beneficii din partea R. Moldova. Comisia Unificată de Control este reprezentată de 3 state, iar R. Moldova este în minoritate. Activitatea acesteia poate fi considerată ineficientă. Am adresat multe întrebări ministrului de Interne, care vin din partea cetățenilor, dar și ministrului Apărării privind armamentul din dotarea structurilor transnistrene. Ministrul de Externe a fost întrebat dacă deține informații privind deținerea autorităților transnistrene a pașapoartelor diplomatice moldovenești”, a spus Chiril Moțpan.

De asemenea, deputatul a solicitat ca următoarea ședință a Comisiei să fie desfășurată în spațiul public.

Cristina Parfeni

Share