Deputat al PAS: Prevederile proiectului de lege privind statutul juridic special al UTAG contravin flagrant Constituției

Deputat al PAS: Prevederile proiectului de lege privind statutul juridic special al UTAG contravin flagrant Constituției

Deputatul fracțiunii PAS în Parlament, Oazu Nantoi, membru al grupului de lucru comun al Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a Găgăuziei, a adresat o scrisoare deschisă cetățenilor din unitatea administrativ teritorială, cetățenilor țării, dar și Înaltului Reprezentant al Misiunii OSCE pentru minoritățile naționale, cu privire la unele acțiuni întreprinse de deputații socialiști și Președintele țării, Igor Dodon, transmite OFICIAL.

Oazu Nantoi s-a referit la câteva proiecte de lege ce vizează UTAG.

„A fost ajuns la un Acord de desfășurare a unei Conferințe la nivel înalt privind autonomia funcțională a Strategiei de guvernare incluzivă, în septembrie curent. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a reconfirmat disponibilitatea de a organiza această conferință. Ea a mai spus că proiectele de legi vor fi examinate de Parlament, după ce se va obține un consens din partea ambelor părți. La 16 iulie, deputații PSRM au introdus în procedura Parlamentului 3 proiecte ce vizează UTAG. Prevederile proiectului de lege 328 privind statutul juridic special al UTAG contravin flagrant Constituției R. Moldova”, spune Oazu Nantoi.

De asemenea, deputatul afirmă că, acest gest a fost determinat de ambițiile electorale ale Președintelui țării. „Domnul Dodon și PSRM provoacă neadoptarea legilor pentru ca în campania electorală să vină în fața alegătorilor din UTAG și să dea vina pe naționaliștii români și unioniștii din Parlament. Domnul Dodon și PSRM revin la practica reanimării tensiunii interetnice. Domnul Dodon și PSRM sunt provocatori politici gata să sacrifice pacea interetnică în R. Moldova de dragul puterii. Timp de 4 ani Igor Dodon nu a făcut nimic pentru consolidarea societății”, a mai spus Oazu Nantoi.

Cristina Parfeni

Share