Deputat al Partidului „ȘOR”: În țara noastră se așteaptă încă o criză

Deputat al Partidului „ȘOR”: În țara noastră se așteaptă încă o criză

Vadim Fotescu, deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR”, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre situația din domeniul audiovizualului public și – după cum a spus el – presiunea la care este pusă Compania „Teleradio-Moldova”, informează OFICIAL.

Parlamentarul a declarat că în țara noastră se așteaptă încă o criză.

„Este vorba despre criza care va avea loc în mass-media. Partidul de guvernământ, săptămâna trecută, a votat în prima lectură proiectul de lege care prevede revenirea Companiei sub controlul Legislativului. Aceste acțiuni sunt întreprinse de partidul care recent promitea să se conducă după principiile europene. Pe față, este o supunere politică”, a declarat Fotescu.

„Ce va fi cu libertatea de exprimare? Se va putea de critica partidul de la guvernare după aprobarea finală a proiectului de lege?” – sunt întrebările deputatului.

„Astăzi, nu cunoaștem răspunsul. Dorim ca guvernarea să vorbească deschis despre planurile sale. Noi suntem îngrijorați de acțiunile guvernării și solicităm amânarea votării în lectura a doua până la primirea unei expertize din exterior”, a conchis deputatul Partidului ȘOR.

Cristina Pendea

Share