Demers ca Aureliu Ciocoi să fie invitat la ședința Biroului Permanent al Parlamentului!

Demers ca Aureliu Ciocoi să fie invitat la ședința Biroului Permanent al Parlamentului!

Liderul Grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, astăzi – în cadrul unor declarații de presă, a anunțat că a depus un demers în adresa conducerii Parlamentului ca să fie invitat Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la Biroul Permanent al Parlamentului pentru a discuta mai multe subiecte de importante, informează OFICIAL.

„În Parlament există o platformă foarte bună care se numește Biroul Permanent al Parlamentului, în care se regăsesc toate fracțiunile parlamentare. Astăzi, de exemplu, este o ședință la ora 14. Noi am făcut un demers în adresa conducerii Parlamentului să fie invitat domnul Prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi pentru a discuta pe această platformă câteva subiecte importante”, a declarat Candu.

Primul subiect – situația financiar-bugetară din țară. „Sunt informații contradictorii – pe de o parte citim în presă că stăm foarte bine la încasări bugetare, pe de altă parte cifrele de astăzi spun că Guvernul în două luni de zile s-a împrumutat cu 5 miliarde de lei, pe piața internă. În acest fel, trebuie de depus eforturi pentru a aducă vaccinuri în țara noastră, indiferent de care – ca cetățenii să poată să aleagă”, a comunicat politicianul.

Al doilea subiect este situația de la Calea Ferată. „Sunt restanțe la salarii de 4-5 luni deja. Ieri au fost achitate doar o parte din salariile din luna noiembrie. Acești oameni, și noi vorbim de aproape 6 mii de angajați, au familii. Din estimările noastre, fondul de salarizare restant este de aproape 120 de milioane de lei”, a precizat Candu.

Al treilea subiect ține de tot ceea ce are nevoie Guvernul interimar din partea Parlamentului, inclusiv la nivel de modificare a legislației – „ca Guvernul actual, chiar dacă este interimat, să aibă împuterniciri”.

Mihaela Conovali

Share