Declarațiile deputaților din debutul ședinței Parlamentului. Ce spun despre învestirea Guvernului?

Declarațiile deputaților din debutul ședinței Parlamentului. Ce spun despre învestirea Guvernului?

UPDATE 10.30: Natalia Gavrilița prezintă programul de activitate al Guvernului și echipa. Platforma „Pentru Moldova” a părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință plenară pentru a examina proiectul de hotărâre și pentru aprobarea Programului de activitate și acordarea votului de încredere Guvernului Gavrilița, transmite OFICIAL.

Deputatul fracțiunii democraților, Pavel Filip a propus ca procedura de acordare sau nu a votului de încredere a Guvernului să fie parcursă în 5 minute.

„Toți știm că va fi un show și nimeni nu va da votul de încredere. Propunem să iasă doamna Gavrilița să solicite sau nu votul de încredere, să votăm sau nu și să parcurgem procesul în 5 minute și să trecem în continuare la agenda parlamentară și noi politicienii trebuie să demonstrăm respect față de cetățeni”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, deputatul Partidului „Șor”, Violeta Ivanov a menționat că Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” nu vor participa la „acest circ”.

„Toți vor anticipate, dar noaptea negociază. Dacă suntem maturi, consumăm 2 tentative și mergem la arbitru, măria sa alegătorul, dar dacă vrem show, asta va fi. Încă odată se va demonstra cât e de mizerabil acest Parlament”, a spus șeful fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Știrea se actualizează…

Share