Maia Sandu: România este prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor

Maia Sandu: România este prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că țara noastră va primi în următoarele zile din partea României un ajutor umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro, informează OFICIAL.

„M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații”, notează Sandu, pe o rețea socială.

Astfel, după cum susține șeful statului, ajutorul umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro constă din 100 000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de mănuși.

„Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia”, a conchis Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share