Declarație: În CMC se întâmplă lucruri stranii

Declarație: În CMC se întâmplă lucruri stranii

Deputatul PAS în Parlamentul Republicii Moldova, Dan Perciun, susține că în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se întâmplă lucruri stranii.

„Proiectul PAS pe subiectul autobuselor care prevedea constituirea unui grup de lucru și prezentarea în decurs de 3 săptămâni a raportului privind soluțiile optime pe subiectul transportului public, nu a fost susținut (nu a ajuns un vot). Proiectul oferea consilierilor municipali un răgaz, ca după o analiză mai profundă, cu toate datele pe masă să decidă ce facem în 2020 – cumpărăm/asamblăm autobuse, troleibuze sau și una și alta. Ne împrumutăm de la băncile comerciale sau de la BERD/BEI etc.?”, susține Perciun

„În loc să se voteze acest proiect s-a mers pe votarea proiectului PSRM, dar modificat prin amendamente în așa fel încât să ajungă a fi identic cu ce am propus noi din start. Cineva a înțeles totuși jocul PSRM pe ultima sută de metri. E de apreciat că până la urmă datorită eforturilor comune ale tuturor fracțiunilor de dreapta s-a oferit acest răgaz pentru analiză suplimentară și a fost exclusă intenția de asamblare a autobuzelor în parteneriat cu belorușii fără a avea toate datele problemei. Așteptăm raportul. Vom opta în continuare pentru decizii luate în bază de evidențe, argumentate profesionist”, a conchis deputatul.

Doina Secrieru

Share