Declarație: De la Dodon nu am avut niciun fel de așteptări, de la PAS am. Au venit, au toată puterea, nu au nici o scuză…

Declarație: De la Dodon nu am avut niciun fel de așteptări, de la PAS am. Au venit, au toată puterea, nu au nici o scuză…

Socialiștii consideră că în jumătate de an nu s-a făcut nimic de actuala guvernare pe filiera combaterii corupției. Politicienii din afara Parlamentului consideră că guvernarea nu prea știe cum să acționeze pentru a o combate. Despre aceasta s-a discutat în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Adrian Lebedinschi a spus că au fost doar discuții până acum și nicio acțiune concretă.

„Am ajuns de la numirea persoanelor în funcții pe bază de concurs, la eliminarea acestora. Suntem zilnic martori ai unor acțiuni care demonstrează – corupția există și crește. În R. Moldova, actuala guvernare preia tot ce a fost din regimul anterior. Nu au fost aduse persoane noi, integre, care să lupte, unele chiar au fost avansate și în afară de lupta cu oponenții politici nu vom vedea nimic. Vedem aceste rețineri, vedem cine sunt avansați în funcții. Suntem la o etapă când politicul nu este în stare să acorde o viață mai bună cetățenilor și sunt nevoiți prin diverse metode să schimbe problemele pe show-uri”, a spus Adrian Lebedinschi.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor spune că, ceea ce se întâmplă astăzi este lipsa de viziune a guvernării.

„Pe timpul guvernării socialiștilor aceste viziuni aveau alt caracter, premeditat. Andronache și grupul lui au înflorit pe timpul guvernării PSRM, am văzut cum se împărțeau banii, cum se face cu metalul, Transnistria, contrabanda cu țigări etc. Ceea ce vedem astăzi și pe perioada guvernării socialiste sunt lucruri diferite. De la Dodon nu am avut niciun fel de așteptări, de la PAS am. Au promis țării schimbarea. Au venit, au toată puterea, nu au nici o scuză acum. Ei ies cu declarații neclare, dar ei trebuie să se deschidă către cei care înțeleg ce se întâmplă în țară și ar putea să-i ajute să meargă pe altă cale”, a spus Gligor.

Cristina Parfeni

Share