Declarație: Asigurăm partenerii externi de sprijin deplin, conform așteptărilor inițiale din cadrul Programului pentru Buna Guvernare

Declarație: Asigurăm partenerii externi de sprijin deplin, conform așteptărilor inițiale din cadrul Programului pentru Buna Guvernare

„Pledăm pentru realizarea proiectelor bilaterale din cadrul Programului pentru Buna Guvernare, care necesită a fi racordate la prioritățile naționale în diverse domenii de activitate și stabilite cerințele la necesitățile reale ale RM”. Declarația a fost făcută de Petru Alexei, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în cadrul prezentării rezultatelor proiectelor implementate de Consiliul Europei și finanțate de UE în 2015-2018 în țările Parteneriatului Estic, inclusiv în RM, transmite Oficial.

Alexei Tulbure a menționat că discuțiile cu participarea experților vor accentua progresele și rezultatele în urma implementării proiectelor naționale ale Programului pentru Buna Guvernare început în 2015.

„Salutăm finalizarea celor 15 proiecte și programe aflate în proces de implementare în RM. Asigurăm partenerii externi în implicare și sprijin deplin, conform așteptărilor inițiale privind acțiunile realizate în cadrul Programului, inclusiv sub aspectul asigurării unei continuități logice a proiectelor de asistență din anii precedenți. Toate aceste proiecte au scopul de a susține reformele naționale și a racorda legislația și practicile statului PaE la standardele europene. După 3 ani de implementare, acest Program și-a demonstrat utilitatea.

Astăzi putem vorbi de un număr mare de rezultate concrete pentru beneficiarii finali și vizibile la nivel național: introducerea și instituționalizarea cursului Managementului Judiciar la Institutul Judiciar, consolidarea cadrului juridic privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, dezvoltarea unor funcționalități în programul de gestionare a dosarelor, perfecționarea continuă în cadrul prevenirii și combaterii violenței în familia, asigurarea egalității de gen și accesul la justiție a femeilor, elaborarea raportului privind evaluarea riscului corupției în domeniul sănătății etc.”, a menționat Petru Alexei.

Doina Secrieru

Share