Cum va vota Partidul Liberal introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție? Iată răspunsul!

Cum va vota Partidul Liberal introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție? Iată răspunsul!

Partidul Liberal (PL) a venit cu o reacție la inițiativa Partidului Democrat privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, informează Oficial.

„Fracțiunea PL reamintește că își menține poziția exprimată anterior cu privire la proiectul propus de PD de includere a vectorului european în Constituție, și anume, că PL va susține acest proiect doar după ce majoritatea parlamentară în frunte cu deputații PD va îndeplini decizia CC de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”, în articolul 13 din Constituție”, se menționează în comunicatul PL.

Totodată, PL a catalogat propunerea PDM ca fiind una „populistă”. „Mai mult decât atât, propunerea PD nu este nimic altceva decât un obiectiv în sine, cu tentă populistă, pe când Constituția este Legea fundamentală a unui stat ce cuprinde principiile de bază ale organizării lui, stabilește drepturile și obligațiile cetățenilor etc.”, potrivit PL.

Totodată, Partidul Liberal s-a referit și la inițiativa PDM privind alegerea judecătorilor de către cetățeni. „Ce ține de al doilea proiect de lege anunțat de PD privind modificarea Constituţiei, care ar prevede alegerea judecătorilor de către ”popor”, PD în frunte cu V. Plahotniuc a uitat să includă în listă și alegerea directă a procurorilor, pentru că, pentru unii procurori și judecători nu legea este norma de care trebuie să se conducă, ci comanda lui V. Plahotniuc”, se declară în comunicatul partidului.

De menționat că, astăzi, în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a prezentat 3 subiecte discutate la ședința partidului: introducerea sintagmei „integrare europeană”, alegerea judecătorilor de către cetățeni, dar și oferirea unor detectoare persoanelor care folosesc buteliile de gaz.

Mihaela Conovali 

Share