Declarația unui fruntaș de partid: „Silvia Radu este expresia fraudei electorale”

Declarația unui fruntaș de partid: „Silvia Radu este expresia fraudei electorale”

„Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe. Valoarea sa electorală este cea din prezidențiale, în limita marjei de eroare. Dar e suficient ca o persoană cvasinecunoscută să acceadă într-o funcție publică, fie și prin fraudă, ca ratingul său să explodeze. Aici e vina noastră pentru că nu suntem preocupați de acuratețea procesului, nu suntem atenți la detaliile care compun profilul unui candidat, ci doar de poziția socială pe care acesta o deține”, susţine purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguţă.

Potrivit lui, „Silvia Radu este expresia fraudei electorale, pe care cetățeanul ar trebui să o taxeze fără nici o rezervă”. El mai notează că „Silvia Radu nu are și nu a avut dreptul să dețină funcția de primar interimar al capitalei – cu atât mai mult nu poate candida din această postură”.

El crede că strategia Partidului Democrat nu e deloc atipică, iar „intrarea pe ușa din spate este elementul care recomandă acest partid”.

„Scopurile urmărite în Chișinău de către acest partid se înscriu în logica activității sale, dar și a strategii adoptate pentru administrațiile locale. Deși deține controlul total asupra instituțiilor statului, Partidul Democrat este în continuare un partid fricos. A ezitat să înainteze un candidat la primăria capitalei, forțând mâna electorului printr-o diversiune și o amplă campanie de manipulare. Candidatul Silvia Radu este expresia acestei diversiuni”, susţine el.

sursa: tribuna.md

Share