Deputat român: Silvia Radu nu are forță să treacă în turul doi, chiar dacă este susținută puternic de PD

Deputat român: Silvia Radu nu are forță să treacă în turul doi, chiar dacă este susținută puternic de PD

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară din România (PMP), Eugen Tomac, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21, a vorbit despre ultimele evenimente de la Chișinău, dar și despre curentele politice din Republica Moldova, despre  informează Oficial.

„În Republica Moldova se bat două curente puternice cap în cap, unii care îl au lider de steag pe Dodon, care spune că Moscova și Federația Rusă sunt soluție pentru viitorul Republicii Moldova și al doilea culoar, care se întrece în a prezenta o realitate deformată este cel al liderilor politic care spun că viitorul luminos al RM este în UE. Eu ca european convins știu că acest obiectiv, care sună foarte frumos, care poate fi ușor ambalat, însă drumul acesta este atât de dificil și lung, încât nimeni nu vede luminița din capătul tunelului. Atunci noi venim și spunem că există o soluție politică care poate aduce bani mai mulți la oameni, infrastructură mai bună, o justiție mult mai independentă și mult mai performantă decât cea care există în RM. Nu spun că peste noapte toți cetățenii RM trebuie să devină unioniști sau să stea cu steagul tricolor în fața porții. Îmi pare rău că la Chișinău, oamenii politici dornici să țină dezbaterea pe această temă într-un unghi și nu au curajul să o abordeze pragmatic și aplicat”, a menționat acesta.

Prin urmare, Tomac s-a referit la candidatura liderului PAS la șefia capitalei, dar și despre susținerea PUN în acest sens.

„Dacă Maia Sandu candida, îl bătea pe candidatul socialist din primul tur. Am avut o discuție pe acest subiect, că dacă Maia Sandu intră în bătălie, purtăm o discuție și dacă dorește – o susținem”, a declarat el.

În același timp, parlamentarul român a comunicat despre avantajele candidatului PUN la primăria Chișinăului.

„Cred că, oamenii trebuie să gândească bine cum votează pe 20 mai și cred cu toată tăria că domnul Codreanu făcând o campanie bună, pentru că suntem conștienți în comparație cu ceilalți candidați, nu este cea mai cunoscută persoană, însă este cea mai potrivită la ora actuală. Nu a făcut parte din jocul politic de la Chișinău, oamenii vor un om nou, un om integru, care nu a furat și să atragă foarte multe investiții pentru Primărie”, a subliniat Tomac.

Prin urmare, el a vorbit și despre Silvia Radu, dar și probabilitatea ei de a ajunge în turul 2 la alegerile locale din Capitală. „Silvia Radu nu are forță să treacă în turul doi, chiar dacă este susținută puternic de Partidul Democrat. Ea nu are forța să facă această trecere lină către un electorat extrem de priceput din Chișinău, care e selectiv și nu-și dă votul oricum”, a menționat Tomac.

Mihaela Rotari

Share