Declarația PDM referitor la unele devieri periculoase de la principiile statului de drept

Declarația PDM referitor la unele devieri periculoase de la principiile statului de drept

Partidului Democrat din Moldova (PDM) a emis o declarație referitor „la unele devieri periculoase de la principiile statului de drept”, informează OFICIAL.

„Partidul Democrat condamnă vehement instrumentele ilegale de presiune asupra dlui Alexandru Pînzari. Solicităm respectarea prezumției nevinovăției și ne exprimăm deplina încredere în autoritatea și profesionalismul colegului nostru”, se spune în declarația partidului.

Democrații roagă noua conducere a țării și noul guvern „să atragă atenția asupra mixului dubios de interes politic și valul de calomnie sincronizat în acest caz.”

„Solicităm organelor de drept să ia o atitudine obiectivă și legală în procedurile legate de acest caz, inclusiv revizuirea necesității ca Pînzari să fie reținut pe perioada anchetei, deoarece acest politician nu poate prezenta nici un pericol pentru mersul anchetei, iar PDM își asumă răspunderea pentru respectarea exemplară a obligațiunilor procesuale în cadrul acestui dosar. Suntem convinși că în final va fi stabilit adevărul obiectiv și care este cu totul altul decât cel propagat isteric prin știri fake”, mai menționează reprezentanții PDM.

Cristina Gurez

Share