Decis! Înregistrarea Reghinei Apostolova în cursa pentru șefia capitalei – anulată

Decis! Înregistrarea Reghinei Apostolova în cursa pentru șefia capitalei – anulată

Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru au admis cererea Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) de anulare a înregistrării candidatei Partidului Șor la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, la alegerile din 20 mai curent.

Hotărârea este definitivă și executorie, dar cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de o zi de la pronunțare.

După pronunțare, secretarul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău nr.1, Vitalie Miron, a declarat că nu comentează decizia instanței de judecată.

„De fapt, în hotărârea care este publicată pe site-ul Primăriei Chișinău, Consiliul și-a expus temeinicia acestei acțiuni. După cum a spus și instanța, în situația în care subiecții nu sunt de acord, aceștia au drept să declare apel în termen și procedura stabilită de lege”, a precizat Miron.

La rândul său, reprezentantul cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chișinău al Partidului Unităţii Naţionale, Ion Cobîşenco, consideră că decizia instanței de judecată este una corectă.

„În cadrul procesului de judecată au fost aduse probe concludente și pertinente, potrivit cărora s-a adeverit că Partidul Șor a fost finanțat din mijloace bănești din străinătate. Totodată, a fost și constatat faptul că Reghina Apostolova a folosit imaginea unui cetățean străin într-un spot electoral distribuit pe pagina de Facebook de către aceasta. Este o decizie corectă”, a punctat Cobîşenco.

La rândul său, Reghina Apsotolova a calificat situația creată drept haos.

„Am desfășurat o campanie electorală foarte bună, deschisă, adevărată. Noi nu ne-am ocupat cu politica și geopolitica, de aceea nu întâmplător e luată această decizia. Noi cu adevărat am simțit simpatia chișinăuienilor, noi într-adevăr am simțit că locuitorii își doresc ca Chișinăul să se schimbe. Analizând decizia instanței de judecată, având în vedere sesizarea depusă la Consiliu, înțelegem că suntem o putere. Ați fost martorii că, cererea de judecată nu a fost confirmată cu nici o probă reală, oricum ne-au scos din cursă. Înțelegem că ne susțin o bună parte din chișinăuieni, care își doreau schimbări în oraș. Au crezut, li s-a furat acest drept”, a adăugat Apostolova.

Mihaela Rotari 

Share